Wat is jouw verhaal op social media?

Oranjefans WK 2014Met het WK voor de deur is het gevecht om de aandacht van de oranjefan weer begonnen. De Oranjeteller van Verse Reclame staat inmiddels al bijna op 100 acties.  Nu maar hopen dat we het goed doen in Brazilië.

Op Twitter neemt de buzz rondom dit soort evenementen stelselmatig af. Dit komt doordat we minder vaak twitteren over wat we aan het doen zijn. Uit een nadere analyse van het twittergebruik blijkt dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden naar meer inhoudelijke tweets. Dat is fijn voor de twittersceptici die niet geïnteresseerd zijn in wat anderen vandaag eten.

Voor bedrijven blijkt twitter een goed medium om rechtstreeks contact te hebben met klanten, en visa versa. Het wordt steeds meer een supportkanaal, naast email en telefoon. De populariteit is te danken aan de snelheid en het ontbreken van keuzemenu’s.

De grote merken hebben de sociale kanalen inmiddels geïntegreerd en verankert in hun bedrijfsvoering. Het MKB is vaak nog zoekende naar een aanpak die het beste bij de eigen business past. Door het interactieve en persoonlijke karakter is het belangrijk dat het aansluit bij de bedrijfsidentiteit. Jezelf zijn en authentiek overkomen is immers belangrijk. Daarnaast staat een goede klantrelatie en persoonlijke service voor veel kleinere bedrijven (en horeca) hoog op de agenda. Elk bedrijf heeft daarnaast een eigen, specifieke doelgroep. Deze combinatie zorgt ervoor dat er niet een standaard format bestaat. Als bedrijf moet je zelf op onderzoek uit en ontdekken welke aanpak, media en stijl het beste aansluit bij jou en jouw doelgroep. Welk verhaal jij wil vertellen op je sociale media? En hoe betrek je daarmee jouw klanten/doelgroep bij je merk?

En dat is precies wat Nandan Lemmers en Olga Kruidhof willen onderzoeken tijdens de workshop #SocialMediaSelfie; Aan de slag met je sociale media strategie. Samen met andere ondernemers zoeken naar jouw digitale identiteit en hoe je dit vertaalt naar een sociale media aanpak.

Social  media workshop 14 mei 2014

Foto genomen tijdens de workshop op 14 mei 2014.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>