Website Bouwsociëteit Stedendriehoek

bouwsocieteit_website

Coopkracht heeft onlangs de website voor de Bouwsociëteit Stedendriehoek (www.debouwsocieteit.nl) gerealiseerd.

De Bouwsociëteit Stedendriehoek is opgericht in 1993 op initiatief van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de drie grote gemeenten in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen.
Doel van de Bouwsociëteit is het bevorderen van contacten en samenwerking tussen bij de ontwikkeling en bouw betrokken personen, ondernemingen en overheden in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. De leden komen dan ook vooral uit het bedrijfsleven, de colleges van B&W en het ambtelijk management van de gemeenten in de Stedendriehoek.

Vraagstelling

De Bouwsociëteit wenste een website die niet alleen in communicatie met de buitenwereld voorziet, maar ook als platform dient voor de leden. Waarin zij elkaars contactgegevens kunnen inzien, hun eigen gegevens kunnen actualiseren en zich kunnen aanmelden voor evenementen.
Kortom een online-oplossing voor automatisering van veelvoorkomende administratieve taken.

De vraag was een website te realiseren bestaande uit 3 onderdelen:

  1. Een eigentijds vormgegeven portaal dat in één oogopslag een beeld geeft van de Bouwsociëteit.
  2. Een afgeschermd ledengedeelte waarin leden hun gegevens kunnen wijzigen, andere leden zoeken, aanmelden voor evenementen, en meer.
  3. Een backend waarin de beheerder zowel de website als het ledengedeelte kan beheren.

Onze oplossing

Portaal
Voor het portaal hebben we gekozen voor een zogenaamde ‘one-page lay-out’. Dat wil zeggen dat alle onderdelen onder elkaar staan. Je kan er doorheen scrollen maar je kan ook via de menubalk de onderdelen aanroepen waarna je ‘er naartoe scrollt’. Dit werkt snel en overzichtelijk en geeft een eigentijds karakter aan de website.

Ledengedeelte
Leden kunnen inloggen via de website en kunnen vervolgens de volgende handelingen verrichten:

  • inzien en wijzigen van hun persoons- en bedrijfsgegevens
  • een overzicht bekijken van alle leden en daarin zoeken
  • bekijken van de activiteitenagenda en direct aan- of afmelden voor een activiteit

Backend
Via het onderhoudssysteem kan de beheerder van de site de inhoud van de site beheren en daarnaast ook de ledenlijst en de activiteitenagenda.
Ook is er is een overzicht beschikbaar van alle aan- en afmeldingen

Coopkracht samenwerking

Dit project is een samenwerking van de Coopkracht leden Pieter Verhage (projectmanagement), Basten Fiselier (webdesign en front-end ontwikkeling) en Vincent Fleur (back-end ontwikkeling)

Zie: www.debouwsocieteit.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>