Ledenarchief: Peter Mol

Ontwerp slimme fietsmandklem

Around_P1_grootCoopkracht heeft het productontwerp ontwikkeld voor een nieuwe fietsmandklem, het “Around fix systeem”.

De opdrachtgever Mijnen Pieper was op zoek naar een eenvoudig en snel te bevestigen systeem dat goedkoop en in grote series geproduceerd kan worden.

 

 

around_u1Het bijzondere aan de fietsmandklem is dat deze geschikt is voor alle bagagedragers, van klein tot groot en ook dragers van elektrische fietsen, waar vaak een accu in is verwerkt.

De montage van de klem is zeer gebruiksvriendelijk, met een slim kliksysteem wordt de mand vastgezet op de bagagedrager.

 

 

 

around_u3De industrieel ontwerpers Cas van den Berg en Peter Mol hebben de klem in een stapsgewijs project ontwikkeld.

Tijdens brainstormsessies hebben wij verschillende concepten bedacht. Vervolgens zijn functie-modellen gemaakt die zijn gepresenteerd en gedemonstreerd aan de opdrachtgever. Op basis van zijn kennis van de markt is de conceptkeuze gemaakt.

Voor de uitwerking van het concept zijn CAD modellen gemaakt waarna een 3D-print van het klemsysteem is gemaakt.

 

around_u4Na de testfase is het ontwerp definitief gemaakt en is de productie in gang gezet. Dit gebeurd middels spuitgieten in Taiwan.

 

 

 

 

 

 

around_u5Resultaat

Het klemsysteem voor fietsmanden is succesvol op de markt geïntroduceerd en wordt goed verkocht, met name op de Duitse markt. De reacties zijn enthousiast.

 

 

Around_P2

Ontwerp laboratoriumapparatuur

Ontwerp thermostaat

Ontwerp thermostaat

Voor Tamson Instruments in Bleiswijk is Outline een vaste partner voor ontwerp- en tekenwerk van de producten. Outline ontwerpt de behuizingen van nieuwe producten, optimaliseert de assemblage en productie en maakt vervolgens alle productietekeningen. Alles wordt in 3D CAD (SolidWorks) uitgevoerd.

 

 

 

 

 

Vacuum controller

Vacuum controller

Als het ontwerp in productie is genomen, begeleidt Outline het proces en evalueert en beheert het ontwerp en de tekeningen.

Ontwerp Trackman

TrackmanOutline heeft in nauwe samenwerking met Buitendijk Slaman de nieuwe Trackman ontworpen. Dit is een onbemand voertuig, die volledig geautomatiseerd oogstwagens door kassen en bedrijfsruimtes kan rijden.  Outline heeft het ontwerp ontwikkeld en productieklaar gemaakt.

De Trackman is succesvol geintroduceerd tijdens de Tuinbouw relatiedagen in februari 2012.