Ledenarchief: Pieter Verhage

Website en ledenbeheer Bouwsociëteit Stedendriehoek

bouwsocieteit_websiteCoopkracht heeft onlangs de website voor de Bouwsociëteit Stedendriehoek (www.debouwsocieteit.nl) gerealiseerd.

Doel van de Bouwsociëteit is het bevorderen van contacten en samenwerking tussen bij de ontwikkeling en bouw betrokken personen, ondernemingen en overheden in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Voor de Bouwsociëteit ontwikkelden we een website die niet alleen in communicatie met de buitenwereld voorziet, maar ook als platform dient voor de leden. Waarin zij elkaars contactgegevens kunnen inzien, hun eigen gegevens kunnen actualiseren en zich kunnen aanmelden voor evenementen.
Kortom een online-oplossing voor automatisering van veelvoorkomende administratieve taken.

Oplossing in 3 onderdelen

Voor het portaal hebben we gekozen voor een zogenaamde ‘one-page lay-out’. Dit werkt snel en overzichtelijk en geeft een eigentijds karakter aan de website.
Via het ledengedeelte kunnen leden inloggen vervolgens o.a. persoons- en bedrijfsgegevens inzien en wijzigen;een overzicht bekijken van alle leden en daarin zoeken; bekijken van de activiteitenagenda en direct aan- of afmelden voor een activiteit.
Via het onderhoudssysteem kan de beheerder van de site de inhoud van de site beheren en daarnaast ook de ledenlijst en de activiteitenagenda.
Ook is er is een overzicht beschikbaar van alle aan- en afmeldingen

Coopkracht samenwerking

Dit project is een samenwerking van de Coopkracht leden Pieter Verhage (projectmanagement), Basten Fiselier (webdesign en front-end ontwikkeling) en Vincent Fleur (back-end ontwikkeling)

Zie: www.debouwsocieteit.nl

Coopkracht maakt film voor Rabobanken

Coopkracht maakte een film voor Rabobank Graafschap-Noord en Rabobank Achterhoek-OostDe film beschrijft de voordelen van een te realiseren fusie van de twee banken.

De afgelopen weken waren Pim Helmich en Pieter Verhage daarvoor op pad door de Achterhoek. We kwamen op de meest uiteenlopende plekken en kregen van iedereen een warme ontvangst. Bedankt Jasper en Mieke en alle anderen. Bedankt medewerkers van beide Rabobanken, Jan en Reinier in het bijzonder. 

Het Mediateam van Nieuwe Meesters

Selfie sociale media snapchat

Nieuwe Meesters heeft veel ervaring met ict-geletterdheid in het onderwijs. Het gaat hierbij om vaardigheden voor goede omgang met technologie èn informatie. Eén van de zaken die we organiseren is het integreren van sociale media in scholen.

Voor deze integratie richten we zogenoemde mediateams op. Dit zijn teams waarin leerlingen, docenten en onderwijsondersteunend personeel de sociale media beheren. Leerlingen Twitteren namens de school.

Deze samenstelling is bijzonder en heeft veel positieve effecten. Naast de samenstelling is ook bijzonder dat pedagogische doelen, doelen voor marketing en ict-geletterdheid verenigd zijn. Hierdoor ontstaat overlap in het sociale netwerk van de school en het veelal gesloten netwerk van de leerlingen. Leerlingen die in beide netwerken actief zijn melden de school direct als er dingen mis gaan.

Een school krijgt daardoor relatief veel grip op ongewenste situaties.Voorbeelden zijn een meisje dat haar bovenlijf ontbloot en de foto ervan is via sociale media deelt en een jongen die een screenshot van een Snapchat gemaakt. Ook hier betrof het een foto van een naakt meisje. In het laaste geval was er overigens geen sprake van dwang – het meisje realiseerde zich niet dat iemand een screenshot kan maken van een Snapchat.

In beide gevallen heeft de school heel snel en adequaat kunnen optreden. Al binnen 20 minuten was er actie doordat leerlingen de gevallen direct in hun mediateam inbrachten. Daarvoor gebruikt het mediateam een razensnel en populair medium: WhatsApp.

 

Liberapp – content first

content firstCoopkracht – Vincent Fleur en Pieter Verhage - en Lambo ontwikkelen de Liberapp. Met de app kun je schoolboeken en andere leermiddelen publiceren en lezen op een iPad of smartphone. Liberapp is nieuw, gebruikt de laatste online techniek en is veilig, betaalbaar, interactief en handig. Liberapp is verbonden met een online platform met een webwinkel voor scholen en een beheersysteem voor uitgevers.

De schoolboeken voor mobiele apparaten die er nu bestaan maken veelal gebruik van PDF documenten of e-books. Schooltas van ThiemeMeulenhoff is een bekend voorbeeld, dat met PDF werkt.  Bij de ontwikkeling van de app is dan uitgegaan van bestaande standaarden in de markt. Bij Coopkracht hebben we gekozen voor de zogenoemde content-first methode. We gaan uit van het mobiele apparaat en zoeken die techniek die de content op de meest optimale manier presenteert.

Die manier van denken heeft als voordeel dat je perspectief op de mogelijkheden die er zijn veel breder wordt. Het resultaat is dat we platte tekst, beeld en geluid versleuteld verzenden naar de app. Deze converteert de code en geeft de content zijn lay-out. Hierdoor wordt het mogelijk tekst, video en beeld te integreren voor de gebruiker. Dus geen onhandige linkjes meer in PDF, geen gedoe meer met schalen, voordat je een PDF op je telefoon kunt lezen.

Omdat onze app met een online platform verbonden is, kunnen uitgevers hun redactie online doen en ze kunnen titels online beheren. Daarmee heeft de uitgever grip op de distributie. Niet alleen omdat ze dit zelf kunnen maar ook omdat er met de nieuwe manier van content omzetten uitstekende mogelijkheden voor benchmarking beschikbaar komen.

In september komt Liberapp beschikbaar. Tussentijds zullen we bericht doen van de ontwikkeling van het project.

Adviseur bij NVTZ

NVTZ online adviseurPieter Verhage is adviseur voor De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg. Samen met Coopkrachters Vincent Fleur en Basten Fiselier ontzorgen we de NVTZ op het gebied van online communicatie. We onderhouden de infrastructuur en bouwen verschillende toepassingen die de communicatie ondersteunen. We werken aan een nieuw webportaal en maakten een webapp voor surveys, geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Daarnaast ontwikkelde ik samen met Frank Peters een concept om het fotostock van de NVTZ op de werkvloer te maken, door daar fotoshoots te organiseren.

BackOffice en website voor Antroposana

Antroposana backofficeVoor patiëntenvereniging Antroposana maakten we met Coopkrachters Basten Fiselier, Vincent Fleur, Carsten Altena en Pieter Verhage een nieuwe responsive website met een daaraan gekoppelde BackOffice. Deze BackOffice is verbonden met een Mijn Antroposana omgeving waar leden kunnen inloggen en hun gegevens kunnen bijhouden. Daarnaast is er een automatische koppeling naar boekhoudsoftware van Exact Online.

De manier van automatiseren maakt het voor de vereniging mogelijk de administratie weer te incourcen. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op. Verder is de huisstijl aangepakt en wordt er gewerkt aan communicatie met een veel bredere doelgroep.

Coopkrachter Frank Peters, tenslotte, maakte foto’s voor verschillende brochures. Beelden met menselijke maat, passend bij de identiteit en huisstijl van de klant.

Bedrijfsfilm voor Rabobank Graafschap-Noord

rabobank bedrijfsfilmCoopkracht leden Pim Helmich (namens Oostfilm) en Pieter Verhage maakten een zeseneenhalve minuut durende bedrijfsfilm voor Rabobank Graafschap-Noord. De film toont de meerwaarde van coöperatief bankieren. De film toont de meerwaarde van coöperatief bankieren. Coopkracht realiseerde de hele productie van idee tot eindproduct. Natuurlijk werkten we samen nauw samen met Rabobank.

De film is voor intern gebruik en bedoeld als kick-off voor een trainingsprogramma over de coöperatie en de meerwaarde van deze bedrijfsvorm. Onderdeel van de aftrap is een kleine tentoonstelling over Rabobank Graafschap-Noord. Ook deze richtten we in. Tot slot verzorgden we een bioscoopversie die op 18 maart in première ging.

Rabobank bedrijfsfilm Rabobank bedrijfsfilm Rabobank bedrijfsfilm

 

Horta Bloembinders – Site met winkelpresentatie

website horta bloembindersVoor Horta maakte Coopkracht – Simplex Interactive en Pieter Verhage – een nieuwe website.

Bijzonder zijn de prachtige foto’s en de manier waarop deze meeschalen naar mobiele apparaten. Optimaal gebruikersgemak en maximale beleving.

 

 

iPad winkelpresentatieDaarbij maakten we een speciale pagina voor een iPad die in de winkel gebruikt wordt. De winkelpresentatie is stevig aan de muur bevestigd en stelt klanten in staat lid te worden van Horta, zodat ze op te hoogte worden gehouden van de activiteiten in de winkel. De pagina is gekoppeld aan een klantbeheersysteem waarmee gemakkelijk (e)mailings verzorgd kunnen worden. Dit systeem werd gerealiseerd door Coopkracht lid Florido Internet Services.

www.horta-bloembinders.nl

Project X – de kluwen ontward

Project ZutphenWat was het? Het tuig? Het infotainment? Waren het nieuwsbeluste journalisten, nieuwe media of (lokale) autoriteiten? De deskundigen die de rellen in Haren willen verklaren, doen dat allemaal vanuit hun eigen specifieke achtergronden. Maar dat is onvoldoende om de gebeurtenissen en de dynamiek zoals in Haren tegemoet te treden.

De kwaliteit van het internet en sociale netwerken is nu juist dat ze doelgroepen en belanghebbenden zeer efficiënt verbinden. De nieuwe media zijn tegenwoordig zo goed ontsloten, dat het onmogelijk is factoren of doelgroepen uit te sluiten. Om de kluwen van betrokkenen bij het Facebookfeest in Haren te ontwarren is het niet interessant om de schuldigen aan te wijzen. Linda Duits schreef dat al in haar blog over Haren. Belangrijker is het te kunnen breien op meerdere pennen tegelijk met verschillende kleuren wol.

Vanuit verschillende invalshoeken kunnen we je laten zien hoe social media verbindingen leggen en tot welke integrale thema’s dat leidt. Want de campagne was succesvol, het event niet. Wij denken dat je problemen zoals in Haren pas kunt oplossen als de belanghebbenden meer kleuren willen zien dan hun eigen kleur en samen het breiwerk ter hand willen nemen. Maar dan moet eerst de kluwen ontward worden. Lees verder

Trending topic tegen wil en dank

Door Olga Kruidhof en Pieter Verhage

Wat doe je als je lastige, onaangename tweets krijgt – je online reputatie beschadigd wordt? Geen platte scheldkannonades, maar tweets die in een constante stroom komen, op de man gespeeld en met inhoud die zeker uit z’n context gerukt is…

De gemeente Zutphen vond de oplossing in een brief die ze stuurde aan één van haar inwoners. De inhoud is helder: een beetje respect voor onze medewerkers, alstublieft. Na verzending van de brief was #Zutphen al snel trending topic op Twitter. Het nieuws werd razendsnel opgepikt onder andere door de landelijke media en iedereen viel over de gemeente Zutphen heen. Die reageerde laat (via een persverklaring) en vraagt vooral aandacht voor de inhoud van de discussie en bezinning op goede manieren.

Natuurlijk heeft de gemeente Zutphen het verkeerd gedaan. Maar wat heeft ze verkeerd gedaan? Laten we eerst vaststellen dat de Twitteraar in kwestie 129 volgers heeft, bij het schrijven van dit blog. Dat zijn er pakweg 15 meer dan voor de publiciteit. Zijn bereik is dus niet zo groot en wordt ook niet veel groter. Verder slaagt de gemeente Zutphen er tot nog toe in om de complexe materie van falende warmtepompen in een woonwijk – de eigenlijke aanleiding van alle tweets over de gemeente – helder te communiceren. De activiteit van de bewoners op sociale media mag dan op de man gespeeld zijn – de reputatie van de gemeente was niet in het geding.

Lees verder