Praktische workshop sociale media

Hoe krijg jij online positieve aandacht voor je bedrijf?


Je kent het vast uit jouw ondernemerspraktijk: de gunfactor. Opdrachten gaan eerder naar mensen die aardig gevonden worden. Wist je dat 80 procent van de zakelijke beslissingen wordt beïnvloed door die persoonlijke gunfactor?

'Aardig gevonden worden' is dus zeker iets om rekening mee te houden in je zakelijke contacten. Online is dat niet anders dan offline. Bedrijven die via sociale media bouwen aan hun ‘like-factor’ verkopen meer. Positieve reviews, aanbevelingen en vermeldingen zorgen voor digitale mond-tot-mondreclame.

Hoe kun jij als ondernemer online positieve aandacht krijgen? Dat leer je in deze workshop.

Iedereen communiceert tegenwoordig online. Via Twitter, Facebook, LinkedIn en Whatsapp worden voortdurend foto's, filmpjes en berichten uitgewisseld. De hamvraag is natuurlijk: hoe kom jij daartussen met het verhaal van jouw bedrijf? Wat moet je doen om positief op te vallen in die constante berichtenstroom? Oftewel: wat is jouw sociale mediastrategie?

Een tipje van de sluier: dit is cruciaal

1.     Zorg dat je online vindbaar en zichtbaar bent. Dit lijkt een open deur, maar in de praktijk gaat er nog veel mis. Je moet als ondernemer dáár aanwezig zijn waar jouw doelgroep is, op een manier die hen aanspreekt. Hoe effectiever en sympathieker jij daar je verhaal vertelt, hoe groter de kans dat zij jou wat extra omzet gunnen.

2.     Houd vol nadat je bent gestart. De snelheid op sociale media is hoog en vraagt om een actief beheer. Voorwaarde is dat je nu een goed fundament legt. Hoe doe je dat? En hoe bewaak je de continuïteit, je online reputatie en houd je medewerkers en klanten betrokken?

De workshop

In deze praktische workshop gaan conceptdenker Nandan Lemmers en social media marketeer Olga Kruidhof samen met jou aan de slag. We helpen je bij het ontwikkelen van een onderscheidende aanpak die past bij jouw bedrijfsidentiteit en doelgroep. Je krijgt concrete tips en adviezen over de inzet van sociale media en hoe je die kunt onderhouden.

Concreet hebben we drie onderdelen voor je in petto:
1.    Een strategisch en functioneel stappenplan voor sociale media.
2.    Praktische oefeningen om je sociale media-ideeën creatief toe te passen.
3.    Ideeën en handige tips uitwisselen met andere ondernemers: ook kennisdelen is een belangrijk onderdeel van sociale media.

Het resultaat

Je gaat naar huis met concrete ideeën over hoe jij je zakelijke sociale media-activiteiten kunt invullen. Je krijgt een handboekje mee met tips om op een later moment nog eens rustig na te lezen.

Voor wie is deze workshop?

•    voor ondernemers (ook zzp’ers) die meer uit sociale media willen halen
•    voor medewerkers die binnen een bedrijf de online communicatie beheren
•    voor pr- en communicatiemedewerkers op zoek naar verdieping

Praktische informatie

Aantal deelnemers: 4-6
Datum:   18 november 2014
Tijd:        19.00 – 22.00 uur
Kosten:    € 125 (2 personen voor € 200,-) excl. btw
Locatie:  Berkelkade 14b, Zutphen


     
    
     

 

 


Meer weten of direct aanmelden? Neem contact op met Olga Kruidhof via olga@socialmatters.nl of 06 201 302 49.

 

 

Aantal deelnemers: 4-6
Datum:   18 november 2014
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Kosten: € 125,- excl. btw
Locatie Zutphen

Meld je aan via: olga@socialmatters.nl