24 oktober 2012vaderaanmelden

Linda Duits
Voorbij aan de hype

“Voorbij de hype zie je patronen die iedereen herkent en waar iedereen over kan meepraten. Coopkracht neemt de moeite om het thema sociale media breed bespreekbaar te maken. Dat vind ik interessant.” – Linda Duits

Linda Duits

Sociale media begrijpen door de ogen van jongerencultuur

Lees waarom je ook naar Linda Duits moet komen luisteren tijdens Social Live

Linda Duits zal het event Social Live inleiden. Linda doet wetenschappelijk onderzoek naar populaire cultuur, blogt en schrijft voor verschillende landelijke media. Ze is eigenaar van het onderzoeksbureau Diep Onderzoek. We hebben haar uitgenodigd om sociale media in een maatschappelijke en sociologische context te bespreken. Lees hieronder wat je mag verwachten op 24 oktober!

Jongeren en sociale media worden vaak met elkaar verbonden. Hoe terecht is dat verband? In haar bijdrage gaat Linda Duits in op een aantal mythes over jongerencultuur en sociale media. Ze zal vertellen dat ‘dé jongerencultuur’ helemaal niet bestaat. In hoeverre delen een 14-jarig meisje op de havo in Zutphen en een 20-jarige hipster in Amsterdam dezelfde cultuur? En wanneer houdt iemand eigenlijk op een jongere te zijn? Veel mensen denken dat jongeren van nu aan het internet vastzitten, dat ze 'digital natives' zijn. Linda ziet dat niet zo, maar neemt wel drie belangrijke trends waar die gaan over: authenticiteit, vertrouwen en een behoefte aan 'samen'.

Ook op het gebied van social media bestaan veel misverstanden. Werd het internet echt sociaal met de komst van netwerksites als Hyves en Facebook? In hoeverre heeft nieuwe technologie de wereld van jongeren fundamenteel veranderd? Doen jongeren van nu dankzij internet echt zulke andere dingen dan hun ouders? Linda bespreekt de impact van nieuwe media op ‘jongerencultuur’ en stelt dat offline praktijken nu online worden meegenomen.

De trends uit jongerencultuur vormen een les voor bedrijven en andere instellingen die zich met social media bezighouden. Uitdagingen die social media bieden, gelden niet alleen voor jongeren. Ook bedrijven moeten rekening houden met privacy en imago-management. Linda licht dit toe aan de hand van een recente oplichterstruc op Facebook. Wat doen jongeren goed en wat kunnen bedrijven van hen leren? En andersom: wat doen bedrijven goed en kunnen jongeren van hen leren? Hier spelen authenticiteit, vertrouwen en samenkomen opnieuw een belangrijke rol.

Wij nodigen je van harte uit om met Linda in gesprek te gaan. En met alle anderen die aanwezig zullen zijn: leerlingen, studenten, ondernemers, ouders, bestuursleden, docenten, lokale politici, enzovoort. Het wordt een interactieve middag. Ga er vanuit dat je je netwerk versterkt en dat je na afloop meer weet over het verhaal achter het internet en social media.

 

Harold Kip

Harold werkt als Online Community Consultant vanuit zijn eigen onderneming Wijvorm. Hij denkt en discussieert graag over het 'waarom' en met die vraag inspireert en motiveert hij graag mensen. Vanuit die gedachte geeft hij richting aan Community & Social Media Management van Alpe d'HuZes – welke recentelijk werd verkozen tot 'Best in Class' in de categorie Marketing van de Social Media Monitor 5 en waaraan hij zelf meedoet. Daarnaast helpt hij de 'zusjes' van Alpe d'HuZes zoals Tour de Concorde en Ven2-4Cancer met hun Social Media initiatieven. Harold heeft zich gespecialiseerd in Facebook en publiceerde in juli 2011 voor Social Media bureau KREM, het whitepaper 'Focus op Facebook'. Daarvoor werkte Harold als Community Manager voor onder andere Edelman en Autodesk.

 

Randy Gaspar

Randy is oprichter van Productiehuis USA. Deze organisatie zet zich in voor de talentontwikkeling van jongeren in Apeldoorn. Productiehuis USA stimuleert jongeren te dromen over hun toekomst en biedt hen kennis, een netwerk en inzicht om hun dromen na te jagen - voordat de realiteit van ouders en maatschappij die dromen definitief afneemt. De mensen van Productiehuis USA werken in het veld en zijn continu omringd door jongeren. Zij spreken de taal van de straat en weten deze te vertalen naar bedrijven, overheden en instellingen en andersom. Vanuit Productiehuis USA wordt nu Cool! Communicatie opgericht. Cool! Communicatie verzorgt concepten, creaties en marketingprogramma's die zich focussen op de jongerendoelgroep in Oost-Nederland. Cool! Communicatie maakt de vertaalslag tussen bedrijfsleven en jongeren, biedt ondersteuning in loopbaanbegeleiding, doet jongerenonderzoek en verzorgt evenementen, waarbij bedrijfsleven en jongeren elkaar ontmoeten.

 

Olga Kruidhof

Social media inzetten om je merk te versterken. Dat is in de kern wat Olga Kruidhof van Social Matters doet. Olga ontwikkelt online strategieën op basis van doelgroeponderzoek en begeleid ook bij de implementatie ervan. Zo verzorgde Olga de online promotie van de landelijke Boekenweekfinale, helpt ze culturele organisaties en bedrijven bij het ontwikkelen van social media beleid en geeft ze workshops aan medewerkers. Onlangs verzorgde ze nog een informatieavond voor culturele organisaties uit Zwartewaterland.

 

Pieter Verhage

Pieter ontwikkelt en begeleidt online concepten en (mobiele) toepassingen. Daarnaast adviseert hij over sociale media integratie bij bedrijven en in het onderwijs. Pieter Verhage is regelmatig gastdocent voor primair- en voorgezet onderwijs, ROC en HBO. www.pieterverhage.nl

 

Info

 
Coopkracht - creatieve coöperatie
Berkelkade 14b
7201 JE Zutphen
Pieter Verhage (06-13565677)
Olga Kruidhof (06-20130249)
   

Twitter

 
@coopkracht @sociallive2012
#sociallive