Tjitske Ypma

Woorden op papier:
Informeren
Ontroeren, en
Inspireren/zetten aan tot actie

Woorden van Tjitske gaan over duurzame energie, landbouw, het houden van hobbydieren of over ondernemerschap. Tjitske werkt ruim 15 jaar in de journalistiek en nieuws vinden cq maken is haar natuur. Dit is ook handig in communicatietrajecten, waarin ze de laatste jaren veel ervaring heeft opgedaan. Als communicatieadviseur bij de Taskforce Multifunctionele Landbouw en in dezelfde functie voor BoerenKlimaat en Klimaatverbond. Heldere artikelen en persberichten voor externe media zijn haar specialiteit, maar ook nieuwsbrieven behoren tot haar core business.

Live
Live gaan woorden echt leven. Gesproken, gezongen of gefluisterd door monden. Begeleid door lichaamshoudingen en gezichten. Presentator Tjitske Ypma gaat daarom ook bezig met de mondelinge overdracht.

Daarbij blijft Tjitske journalist: ze móet weten van de hoed en de rand. Ieders tijd is altijd schaars, dus ze houdt de vaart erin. Vat samen zodra het kan, vraagt door wanneer het moet. Ze luistert goed naar zowel de luide als gedempte stemmen en naar zowel woorden als lichaamstaal. Daarbij blijft het doel van de avond altijd in het vizier: waar kwamen we ook alweer voor?

Tjitske stelt niet zichzelf centraal, maar de gasten en hun passies. Waar zijn ze mee bezig en waarom? Zo gaan toehoorders en sprekers na een bijeenkomst geïnspireerd naar huis. Vol nieuwe energie, van een iedere keer weer unieke ontmoeting.

Website: Tjitske Ypma

Mobiel: 06 41496165